Skip to main content

Agenda

Location: INHA University in Tashkent, Ziyolilar str 9, M.Ulugbek district, Tashkent, Uzbekistan

Date: Wednesday, 29 May 2024

The Internet Measurement Day (IMD) is a series of events organised by the RIPE NCC and ICANN to promote Internet measurement tools to local communities across the RIPE NCC service region.

During the event, network operators, ccTLDs, researchers, regulators, and other stakeholders share experiences, tools, and best practices on how to measure the Internet.

The tools discussed include: RIPE Atlas, the Identifier Technology Health Indicators (ITHI Metrics), the Routing Information System (RIS), the Resource Public Key Infrastructure (RPKI), and RIPE NCC’s open data platform RIPEstat. Free distribution of Atlas probes will take place as well.

The event is free of charge and open to everyone. You do not need to be a member to attend.

(Time is listed in UTC+5, Tashkent time)

11:00 - 11:20

Introduction and Agenda Review [20 min]

  • Opening:
  • Pekos Oleg Andreyevich, First Deputy Minister, The Ministry of Digital Technologies of the Republic of Uzbekistan (TBC)
  • Hisham Ibrahim, Chief Community Officer, RIPE NCC;
  • Mikhail Anisimov, Global Stakeholder Engagement Senior Manager, ICANN;
  • Muzaffar Djalalov, INHA University in Tashkent

11:20 – 11:50

Analysis of DNS performance in the region with RIPE Atlas [30 min]
- Alex Semenyaka, Ralph Smit, RIPE NCC

11:50 - 12:10

ITHI [20 min]
- Mikhail Anisimov, ICANN

12:10 - 12:40

Study of the routing activity of Central Asian operators using RIPEstat and Routing Information Service (RIS) [30 min]
Alex Semenyaka, Ralph Smit, RIPE NCC

12:40 - 13:00

RPKI: RoV deployment level in Central Asia [20 min]
- Qasim Lone, RIPE NCC [remote presentation]

13:00 - 14:20

Lunch Break [80 min]

14:20 - 14:40

Root DNS placement and distribution strategy [20 min]
- Mikhail Anisimov, ICANN

14:40 - 15:10

Indexing Internet Resilience in Central Asia [30 min]

- Robbie Mitchell, Internet Society

15:10 - 16:10

Local presentations [15 min each, total 60 minutes]

16:10 - 16:20

Closing Remarks [10 min]